Fark Yaratan Teknokent Firmalarından Haberler
110 bin demirbaşı aynı anda takip ediyor!
Borda Teknoloji tarafından geliştirilip uygulamaya konulan, Adana Entegre Sağlık Kampüsü’ndeki ‘RFID Demirbaş Yönetim Çözümü’ ile yaklaşık 110 bin adet demirbaş yönetilirken, ‘RFID Bölgesel Takip Çözümü’ ile oluşturulan 35 güvenli bölgede demirbaşlar kontrol altına alınıyor. ‘Gerçek Zamanlı Konum Takip Sistemi’ ise bebek güvenliği (pembe kod), hasta takibi ve güvenliği, ameliyat süreç yönetimi, porter (taşıma hizmetleri) yönetimi, kritik demirbaşların gerçek zamanlı takibi ve yönetimi, personel güvenliği (beyaz kod) ve sıcaklık - nem gibi çevresel değerlerin kontrolünü sağlıyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Sağlıkta Dönüşüm’ projesi kapsamında hayata geçirilen Adana Entegre Sağlık Kampüsü; bin 550 yatak kapasitesi ve günlük 16 bin hasta kapasitesi ile Türkiye'nin hizmete girmiş en büyük hastanesi olma özelliği taşıyor.
İTÜ ARI Teknokent Hakkında
Bünyesindeki 260’dan fazla teknoloji firması, 6 bin 900’den fazla personeli ve yılda 600’den fazla proje üreten yapısıyla Türkiye’nin teknoloji alanındaki rekabet gücünü küresel ölçekte artıran İTÜ ARI Teknokent, Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssüdür. İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde faaliyetlerini yürüten İTÜ ARI Teknokent, 10 binasıyla bugüne kadar 148’i patentli toplamda 2 bin 500’ün üzerinde başarılı Ar-Ge projesine imza atarak değer üretmiş ve ülke ekonomisine katkı sağlamıştır. İTÜ ARI Teknokent; İTÜ Çekirdek, İTÜ Magnet ve Innogate markalarını geliştirmeye çalıştığı kadar, paydaşlarının da markalarına değer ve destek vererek; her zaman “Birlikte İleriye” gitmeyi amaçlamaktadır.
Borda Teknoloji Hakkında
Borda Teknoloji, Nesnelerin İnterneti (IoT) kapsamında; Radyo Frekanslı Kimlikleme (RFID) teknolojisi tabanlı demirbaş yönetimi, gerçek zamanlı konum takibi, stok ve envanter yönetimi ve iş analitiği çözümlerinde uzmanlaşmış bir teknoloji firmasıdır. Borda’nın nesnelerin interneti çözümleri sayesinde; sağlık kuruluşlarında operasyonel süreçlerin izlenebilirliği ve verimliliği artar, süreçler hızlanır, kaynakların atıl kullanım oranları azalır ve süreçlerin doğruluğu artar. 2018 yılı başı itibariyle, başta Türkiye ve Kuzey Amerika olmak üzere, dünyanın 15’i aşkın ülkesinde iş ortaklıklarıyla faaliyet göstermektedir.
27.04.2018