FAALİYETLERİMİZ Haberler

İTÜ ARI Teknokent Sağlık Girişimlerini Küreselleştirecek

18 Kasım 2021 - FAALİYETLERİMİZ

İTÜ ARI Teknokent, sağlık girişimlerini küreselleştirmek amacıyla Drexel Üniversitesi ile iş birliği yaptı. Yapılan iş birliği ile İTÜ ARI Teknokent’te sağlık teknolojileri alanında çalışan girişimci firmalar Sağlık Teknolojileri İnovasyon Programı’na katılmaya hak kazandılar. Programa dahil olan girişimler, global sağlık teknoloji ekosistemine erişti, stratejik partnerler ile buluştu ve ihtiyaç duydukları her konuda destek bulmaya devam ediyor.

Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent, Drexel Üniversitesi ile iş birliği yaptı. Yapılan iş birliği ile girişimci firmalar, Sağlık Teknolojileri İnovasyon Programı’na katılmaya hak kazandılar. Programa dahil olan Ergovisio Teknoloji, Horizon Biosolutions, Hyggefoods, Gene-us Biyoteknoloji, Meinox, Microne ve Virasoft teknolojilerini globalleştirme sürecinde, Sağlık Teknolojileri İnovasyon Programı’ndaki akademisyenler, profesyoneller ve stratejik partnerlerden fikri mülkiyet, şirketleşme, ticarileşme, klinik araştırma gibi konuların hukuki hususlarına; biyolojik üretim, tedarik zincirleri ve kaynak yaratma gibi konuların mevzuata kadar birçok farklı konuda derinlemesine çalışmalar yaptılar.

Sağlık alanındaki teknolojilerini küresel pazarda büyütecekler

Sağlık Teknolojileri İnovasyon Programı hak kazanan girişimlerden ErgoVisio Teknoloji bilgisayarlı görü, makine öğrenmesi ve yapay zeka teknolojileri ile yüksek katma değere sahip ürünlerin geliştirilmesini hedefleyerek; sağlık, iyi yaşam, spor ve kozmetik alanlarında kullanılmak üzere yüksek çözünürlüklü multispektral görüntüleme sistemleri geliştiriyor. Horizon Biosolutions ise protein temelli biyolojiklerin üretimi üzerine çalışmalarını yürütüyor. Programa katılan firmalardan bir diğeri olan Hyggefoods, Türkiye’nin güçlü bitkisel altyapısını kullanarak farklı tohum ve bitkilerden havyar, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri gibi yeni nesil gıdalar geliştiriyor. Hastalıklara karşı yenilikçi tedaviler ve projeler geliştirme amacıyla kurulan Gene-Us Biyoteknoloji ise, genetik mühendisliği metotlarından biri olan CRISPR sistemini kullanarak yüksek doğrulukta ve hızlı sonuç veren tanı kiti geliştiriyor. Programa katılmaya hak kazanan girişimlerden olan Meinox, MEIS inhibitörlerine dayalı ilaç teknolojileri geliştirerek kanserle mücadeleyi amaçlarken, Microne hızlı ve yüksek doğrulukta sonuç veren taşınabilir yeni nesil test cihazı geliştiriyor. Virasoft ise kanser teşhisinin doğruluk oranını yükselten ve kolaylaştıran dijital patoloji çözümleri sunuyor.

18.11.2021