İTÜ Çekirdek'ten Haberler

İTÜNOVA TTO’DAN GİRİŞİMCİLERE FİKRİ SINAİ MÜLKİYET HAKLARI (FSMH) DESTEĞİ

05 Şubat 2016 - İTÜ Çekirdek

İTÜNOVA TTO’DAN GİRİŞİMCİLERE FİKRİ SINAİ MÜLKİYET HAKLARI (FSMH)  DESTEĞİ

 

İTÜ Çekirdek’e kabul edilen girişimciler, her hafta Perşembe günleri 09:00-12:00 saatleri arasında düzenlenecek “FSMH Ofis Saatleri” ile fikri sınai mülkiyet hakları kapsamında ihtiyaç duyacakları tüm konularda destek alabileceklerdir.

 

İTÜ Çekirdek Girişimcilerinin alacakları destekler kapsamında,  destek kararının çıkmasıyla buluşlarının ön değerlendirme süreçleri ve buluşlarının Türk Patent Enstitüsü nezdinde ulusal başvurularının gerçekleştirilmesi İTÜNOVA TTO tarafından desteklenecektir.

 

Uluslararası patentleme sürecine devam etmek ve ticarileştirme faaliyetlerinde destek almak isteyen ve uygun şartları sağlayan girişimcilerin destek süreçleri ise ayrı bir sözleşme kapsamında desteklenebilecektir.

 

Ayrıca Big Bang Final Etkinliğine kadar gerçekleştirilecek olan hızlandırma programının 3 dönemi boyunca FSMH seminerleri düzenlenerek, girişimciler hem İTÜNOVA TTO ile yürütebilecekleri FSMH süreçleri hakkında bilgilendirilecek hem de buluşları ile ilgili detaylı bir ön araştırmanın nasıl yapılacağını öğreneceklerdir.