Teknoloji, İnovasyon ve Girişimciliğin Merkezi Teknokent’ten Haberler

Bulut’tan Robot’a CeBIT 2014 Çıkarması

12 Kasım 2014 - Teknoloji, İnovasyon ve Girişimciliğin Merkezi Teknokent’ten

Ekosisteminde yer alan 160 teknoloji şirketi ile Türkiye’nin teknolojik kalkınmasına öncülük etmeyi hedefleyen İTÜ ARI Teknokent, CEBIT Eurasia 2014 Fuarı’nda, 12 bilişim şirketinden oluşan bir toplulukla, gövde gösterisi yaptı. 93 ülkeden 130 binin üzerinde ziyaretçinin izlediği CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda, İTÜ ARI Teknokent’teki bilişim şirketleri Bulut’tan Robot’a kadar teknolojinin en popüler alanlarında, yeni geliştirdikleri ürünleri sergilediler.

CeBIT Eurasia 2014 kapsamında, 10.Salon’daki standlarında, bilişim dünyası ile biraraya gelen İTÜ ARI Teknokent şirketleri arasında, yeni mezunlar ile akademisyenler tarafından kurulan bilişim şirketleri de büyük ilgi topladı. CEBIT Eurasia 2014 Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Uydu İletişimi, Yayıncılık, Kablo ve TV Sektörü Fuarı’nda, İTÜ ARI Teknokent şirketleri, Bulut ve Robot teknolojilerinin yanı sıra, izleyenlere Akıllı Sulama Otamasyonu’ndan, Akıllı Eğitim ve Oyun Setleri’ne, Mobil Belediye Talep Takim Sistemi’nden, Yüz Tanıma Sistemleri’ne kadar, yaşamın çok farklı alanlarına yönelik, geniş bir yelpazede yeni teknolojiler sundular.

İTÜ Çekirdek’ten yetişenler de, teknolojilerini sergiledi.

11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuara katılan İTÜ ARI Teknokent ekosistemindeki bilişim şirketleri arasında, “proje fikrini” İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nde, “işe” dönüştürme fırsatı elde eden genç girişimciler de yer aldı. Fuarda, İTÜ ARI Teknokent’teki bilişim şirketleri ile birlikte, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü de, İTÜ NLP Çalışmaları Projesi’ni, izleyicilerle paylaştı.